Friday, March 15, 2013

Fun. Fun. Fun Time!


Kali terakhir jumpa pada November 2012 - malam reception Kak Eja. Maknanya dah 5 bulan tak jumpa. Masa ni selepas habis event di Laundry. 


Buat bulatan, macam main ozooom.
Rindu. Rindu. Rindu.

Monday, July 2, 2012

Faizal Tahir Showcase at KL Live.

Remember my last entry Jom Dating Dengan Faizal Tahir.  Remember la kalau korang baca, kalau tak baca pun takpe. Catatan kat sini lebih kepada personal notes. Sesuatu untuk dikenang di masa akan datang.

Yeay, Faizal Tahir Showcase at KL Live. Meh kita kasi sedikit komen dulu. 

Standardlah KL Live. Konsert semua start pukul 8 malam. By 7pm kami dah dibenarkan masuk. So, masuklah dengan beratur panjang. Walaupun Kaput tumpang menyelit je, masuk la jugak. Dapat row paling depan kat rock zone. Dalam 7.30 ish macam tu, ajak Epul (kawan Ahh) pegi temankan solat kat building sebelah. Maklumlah kan. KL Live mana ada surau. Kaput dengan machonya pegi solat. Bukan main lagi solat cincainya sebab tanak Epul tunggu. Alih-alih Kaput yang tunggu Epul sebab diaorang solat jemaah kekdahnya.

Bila balik semula KL Live, I met Dee. Dee cakap nak amik tix dia dari Ahh. So, bila masuk dalam cakap kat Ahh, dia kata dah ada pada Mimi. So settle la kan. Berdiri bagai kat front row tu, lepas tu start la. Datang sorang ni, I assume dia Floor Manager kot. Dia cakap la nak panaskan enjin kami-kami audience ni. Lepas tu, dia cakap la opening act akan dibuat oleh Kumpulan Sofea.

Oh, fine. Cool la kan ada opening act. Kumpulan Sofea? Macam nama anak aku dengan ejaan yang berlainan =p So, budget-budget yang keluar nanti semua cun-cun bagai, aweks la kot. My bad sebab tak google btol-btol sape Kumpulan Sofea ni walau Abs ada tunjuk gambar aritu yang dia google.

I really tot, Kumpulan Sofea ni kumpulan nyanyian budak remaja yang baru nak up. Alih-alih keluarlah Sofeanya. Mak aihhh. Semua lelaki (heran mana dapat nama Sofea). Not only that, for me they look weird. Sorang mamat bass/electronic guitar yang keluar dengan muka celoreng bagai, muka takde feel je main even bass/electronic guitar dia gempak. Diaorang cakap ada nampak lambang Nazi. Penyanyi dia pakai baju ala-ala Captain Sparrow gitu.

Mula-mula diaorang nyanyi, layankan je la. Kata opening act. Paling kurang 3 lagu hangus dia nyanyi. So, paling lamat 30 minit kot kan sebab kat tiket tu tulis "Faizal Tahir Showcase" bukannya "Faizal Tahir Showcase Ft. Kumpulan Sofea" atau "Faizal Tahir & Sofea Showcase" or what so over.

Believe me or not, dia orang start menyanyi pukul 8.15 (kot) dan diaorang turun dari stage tu selepas pukul 9.15! Sejam kot opening act dia. Mak aihhhhhh! Kat tiket tulis 8.00pm  katanya sampai 11.00 pm. Kalau Kumpulan ni ajo dah amik sejam, Faizal Tahir nyanyi 2 jam. 

Pada pandangan Kaput la, pihak management/producer yang nak pilih sape nak buat opening act ni boleh tak study dulu audience yang datang showcase Faizal Tahir ni. Kumpulan Sofea yang gelemer sekitar tahun 80-an dengan taste rockeinsteiners dalam hall ni memang tak masuk la. Saya sendiri lahir tahun 80-an, saya layan lagu yang popular tahun 1990-an. Bila tengok kumpulan Sofea ni, sorrylah. Tersilap pilih. Mereka mungkin bagus, tapi tak kena dengan selera pada malam tu.

http://1.bp.blogspot.com/_rXAhLZE6kuA/SwMDvcJiKYI/AAAAAAAAAAM/uvyHShng-wI/s1600/sofea1xw1.jpg

Sampaikan separuh dari audience mengeluh bila diaorang terus-terus nak nyanyi lagu diaorang jugak sedangkan audience dah start jerit "Faizal! Faizal" Kesian kat diaorang sebab crowd tak sporting dan kesian kat kami yang datang dan membayar tiket sebab nak Faizal Tahir hiburkan tapi sayang sebab orang lain dah turn off mood sejam "dipaksa dengar" lebih 8 buah lagu yang satu pun tak familiar pada telinga kami.

Faizal keluar selamatkan keadaan kami yang dah nak riot marahkan opening act selama sejam tu dengan lagu Adrenalin. Selepas diikuti dengan Superhero memang tolong cover balik la mood kami yang down. Frankly speaking, mutu vokal Faizal tak semantap selalu sebab dia demam dan tak sihat. Kaput datang ni, kalau Faizal tak nyanyi pun takpe janji ada Faizal atas stage =p

Bila Faizal nyanyikan lagu my all time fave. spt Bencinta, Sampai Syurga & Hanyut - rasa sedapnya suara Faizal =p Semua lagu-lagu tu buat Kaput teringat kat Lope nun kat rumah. Selain lagu-lagu tu, Kaput tengok apa yang Faizal dah satukan - ukhwah. Kenal sisters. :') Selepas tu, muncul la Anas Ridzuan nyanyikan lagu Ilusi yang diarrange semula oleh Faizal dan lagu baru Hanya Dirimu.

Malam ni, istimewanya sebab first time dengan Faizal nyanyi lagu Antigraviti live. Masya Allah. Sedapnya. Lepas tu, untuk kali kedua dengar lagu Semesta live. Masa dengar Semesta, dah tak excited tapi sayu. I saw Riff hugging a few others. Crying. Well, itulah yang Kaput rasa. Sedih sebab selepas 3 tahun follow/support Faizal dengan dekat, akhirnya terpaksa berhenti dari semua tu. Tuntutan hidup, tanggungjawab dan aging factor.

Follow Faizal Tahir bukan dia sorang je yang Kaput kenal. The sisters. Diaorang semuanya cantik. Diaorang lebih daripada kawan. Secret keeper. Macam tak percaya sebab Faizal kami jadi rapat macam ni. Masya Allah. Ukhwah tu. Kenal the sisters la buat Kaput sama naik gila kumpul borang ABP. Beli surat khabar. Sukarelawan isi form ABP. Sukarelawan buat kad-kad hadiah. Sukarelawan jadi photog. 

Banyak kenangan. Istana Budaya-KB-Penang-Riyaz-Genting semuanya experience yang tak boleh ditukar dengan duit. Bertuah sebab merasai pengalaman indah dengan seorang legend in the making. Tak semua merasa pengalaman yang kami rasa. Berbagai bentuk dan semuanya indah-indah. 

So, this is it.

Good bye Faizal Tahir.

Terima kasih sebab nyanyikan Semesta, tapi masih tak boleh lawan masa first time dengar di Penang. Terima kasih sebab kasi kami pengalaman yang macam-macam, you know it, Sir. Terima kasih sebab lagu-lagu Bencinta, Sampai Syurga, Coba tak pernah miss buat Lope cool masa dia meltdown :') Berhenti follow untuk kasi moral support kat event tapi bukan bererti tak support langsung. Produce la banyak-banyak album. Kaput akan beli, Kalau Faizal listed dalam ABP, Shout Awards atau apa-apa yang perlukan undian, you can always count on me.
Selamat maju jaya Faizal. Jaga kesihatan. Awak tak boleh sakit sebab ramai orang yang harapkan awak sihat, Teruskan berkarya dalam industri, we need more people like you.

p/s: kalau ada konsert, kaput datang tau =p





Thursday, May 31, 2012

Jom dating dengan Faizal Tahir xD

SAPE NAK PEGI KONSERT FAIZAL TAHIR, SILA KLIK SINI.

EH, SILAP. SINI.


Ini saya punya. Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :p


Kalau takde aral melintang, sampailah saya kat sana nanti.

Tuesday, February 14, 2012

Kiss My Jojo

Aku bantai gelak gila tengok parody ni. 
Kenapa tempek dekat blog ni? 
Korang tengok minit 1:00 sape ada, 
LOLS!

.

Tuesday, January 31, 2012

Faizal Tahir @AJL26




tahniah Faizal Tahir. 2nd runner-up untuk AJL26.
to those yang masih belum tengok, this is Karma - AJL26 version.

Monday, January 2, 2012

Recap 2011 bersama Faizal Tahir

Masya allah, lamanya aku tak tulis kat sini. Dah berhabuk dah weh.

Selamat tahun baru 2012. Rasanya masih belum terlambat nak wish. Memandangkan hari ni hari tak kerja dan masih dalam mood nak menulis, hari ni nak tulis catatan sket pasal tahun 2011. Nak buat recap selepas 3 hari di tahun baru ke :P Gasaklah. 2011 tak banyak sangat event yang ada chance boleh follow BB. Banyak komitmen utk family, kerja dan sewaktu dengannya. So, kat sini nak tulis serba ringkas yang aku ingat mengenai BB sepanjang 2011. 


9 Januari
Pembukaan 2011 dengan AJL 2010 di Stadium Tertutup Bukit Jalil. Semua orang tahu apa keputusannya. BB dengan lagu Hanyut menang Persembahan Terbaik. Aku pegi untuk full dress rehearsal dan the event itself sangat frust. Tapi takpe, at least BB dapat la jugak. Entri penuh emo ada kat sini.




26 Februari
Konvensyen Usahawan AMway kat Sunway. Aku tak pergi tapi Riff, Dee, Efie, Abs and Ahh pegi. Semangat dan gigih diaorang join party AMway sebab FT.




27 Februari
Sudden plan bila Riff tiba-tiba SMS ajak pegi Kuantan follow roadtrip ABP kat Kuantan Parade. Ended up, kami berempat (Riff, Abs, Dee & myself) pegi ke sana. Riff bawak kete laju macam apa tah.






9 Mac
Rakaman Apa Saja FBI. BB pakai serba kuning. Bercakap mengenai Hijrah. Pegi dengan Ahh dan Abs. Klik sini for more story and pictures.





KUNING!
KUNING!
KUNING!

19 Mac 
BB tambah bilangan ahli keluarga. Welcome to the world, Jannah!


3 April 
Lepas AJL, kami pulun all out kat ABPBH pulak. This year, aku tak pergi ABPBH dan sangat menyesal tapi alhamdulillah BB menang kategori Penyanyi Lelaki Popular. Berbaloi la menggila buat gerak gempur isi borang beramai-ramai tuh. Pantang nampak paper Berita Harian, habis nak pulun. Suka sebab the sisters cukup semuanya :)

9 April
Sebab frust tak pergi ABPBH, terima kasih kat si Abs & Ahh yang teman aku gi Melaka jumpa BB personally. Jumpa personally tu sebabnya kami kekwat sangat tersilap date. Well, jumpa dalam kaler yang sama - kaler hijau! 




11 Mei
Buat kerja gila. Kali ni ke Kuala Terengganu. Last year, kami ke Kota Bharu. Kalau last year dengan Kak Eja, kali ni kami (myself, Riff & Abs) masih mengekalkan orang yang sama dengan tambahan Ahh & Ain. Awesomenye trip kali ni. 




Kami follow lagi BB kali ni sempena Secretaries' Week di Ri-YazHeritage Marina Resort and Spa. Meaningfulnya dapat bermalam kat sini semalam. Meaningful bila ada orang tegur kereta Rif penuh dengan sampah dan meaningful nya bila ada someone concern dengan Ahh suh jangan makan junk food lagi.




15 Mei
Tiba-tiba kami muncul di Konsert Mingguan Akademi Fantasi Minggu ke-6 sebab BB jadi juri. My partner in crime si Abs & Ahh la bawak. Kali ni, aku angkut sekali Lina pegi. Yeay!





Spot aku di minit ke 4:52 - tengah dok sengeh-sengeh sambil tunduk sebab apa tah :P


24 Mei
Fuhhh! Special : Akustika Amal kat Plaza Alam Sentral, Shah Alam - untuk kutip dana sempena kejadian tanah runtuh Rumah Anak Yatim Al-Taqwa. For sure, aku tak pegi. Tengok kat TV kat rumah je. Gambar-gambar ni curik dari Abs lagi, photog rasmi the sisters :P




29 Mei
Pilihanraya Jagung terhebat kat OU. First time bawa Lope jumpa Uncle FT. Pegi event ditemani oleh Knotwise. Bibik dan Obiya jugak follow.






Lepas tu, BB terlibat dengan persembahan akhir Konsert Mentor 5 - Iqa. Kami pun sama juga datang ke stadium nak support BB, bukan nak support Iqa :P 




Sambut birthday Kak Eja sama-sama. Ehem, masa sambut tu ada special appearance disitu :P




31 Mei
Launching DC Super Heroes Party kat Pavillion, KL. Dapat free tee S. Kali ni bawak Encik Bubu & Ateef join sama. Frust sebab FT nyanyi satu lagu saje. Jumpa budak comel ni kat event tu, tapi tak sempat nak jumpa mummy dia.


"I Got My Good Look From My Dad" 


25 September




F&N Fun Fest kat Bukit Bintang - pun aku tak pegi. Tapi ada aje sisters yang datang. Abs, Dee, Efie & Riff. So, ini gambar yang diaorang tolong ambilkan.




BB cuba nak buat muka kiut miut sambil pegang badge "short people rock" yang Dee bagi. Oh, kena sangat la dengan penerima dan pemberinya :P *larikk* 


p/s: Perasan tak baju ni sama dengan yang keluar dalam Apa Saja FBI masa bulan Februari tuh? BB kekurangan baju kaler kuning sebenarnya. KUNING!


19 Ogos
Event berbuka puasa dengan anak-anak yatim. Terima kasih kepada Mrs. FT yang ajak kami sama-sama beramal. Tolong pun sikit sangat je. Bestnya event ni sebab aku angkut the whole family sama-sama. Jumpa juga dengan PB & MB. Juga, secara ekslusifnya Lope boleh jumpa dengan Uncle Faizal. Pasal ni, aku dah blog kat sini




Oktober
Birthday BB pada 6 Oktober. Kalau tahun lepas, kami boleh deliver sendiri hadiahnya sebab kami pegi Rock For The Cure, tapi tahun ni kami pass kat orang paling kanan BB. Tak seperti tahun lalu yang kami buat customized birthday card, tahun ni kami semua busy. Sebelum tu, nak tunjuk gambar ni dulu yang tersiar dalam Berita Harian, 29 November 2011. Korang tengok yer, benda yang kaler hijau.




Kenapa nak suh tengok benda kaler hijau, sebab tahun ni kami berniat nak kasi birthday boy makan kasut :P






Gila sama ok! 


Memang terpegun dengan tukang buat kek ni :P Satu je kecacatan dia sebab kasut ni terputus tali kasutnya. Hahahahha. Selain kek, ada lagi kami bagi. Kalau tahun 2010 kami guna tema hijau, tahun 2011 kami beralih kepada kuning.


Kad




Hadiah 1



Tak nak cakap hadiah apa :P
Cukuplah kalau kami cakap yang dia kaler kuning.


Hadiah 2




Beberapa hari kemudian, kami nampak Jenk tweet gambar ni.


Tee yang sama. Tee ni Kak Eja yang beli. Hard Rock LA. Ke mana saje kami pegi, kami ingat BB. ;) Ini Riff tulis pasal entry Birthday BB. Korang baca kat sinilah. Lagi details. Klik SINI.


November
Semi Final Muzik-Muzik ke 26 - Lagu Karma. Janji nak pegi dengan Jamal tapi  takde rezeki nak pergi sebab macam-macam halangan datang last minute. Gambar ni dicuri dari album Abs.




Oh yes, BB masuk final AJL 26!




Yeay! Ini ucapan dari orang yang tercalon. Ngeee.


29 Disember
Konsert Ambang Merdeka. Tak pegi pun, tapi malam sebelumnya, pakat-pakat pegi tengok full dress rehearsal. Thanks Jamal sebab tolong drivekan. Jumpa Dee, Riff & Efie kat sana. Abs pun ada. Kami tengok org rehearsal macam kami tengok konsert. Bestnya sebab tak ramai orang. Even BB tak datang pun tengok kami-kami ni, seronoklah boleh dengar Gemuruh version live macam tu. 


Itulah 2011 yang dah ditempuhi dengan sisters - satu perjalanan yang bermacam warna hanya kerana seorang BB. Pelik, tapi benar. Kami jadi lebih akrab, rapat dan kadang-kadang tempat kami mencurah seribu satu rasa. BB hanyalah sebagai penyebab sahaja untuk kami bertemu, berkawan dan bersaudara. 


Sebab 2011 yang kononnya saya rasa kurang menjejak BB, tapi bila disenaraikan balik homai kau, banyak la jugak tapi tak sebanyak 2010 yang tiap-tiap bulan jumpa BB :P dan awal tahun 2012 macam kasi hint a great year untuk aku sebab 1 Januari 2012 dah dapat hint ni.




Kat traffic light. Sebelah menyebelah. Dalam hati masa tu macam terlintas "macam kereta Faizal" alih-alih "memang kereta Faizal!" tapi, semput la nak kejar type R kan. So, nampak dari jauh je la dia kuar kat exit Subang. Pergh! Bawak laju. Sila pandu dengan berhati-hati.


2012, be nice to us. 


Pictures credit to Abs & Riff.

Monday, August 1, 2011

Bilalah Faizal Tahir Nak Menulis Lagi


This entry is taken from Rockeinsteiners Club, written by Faizal Tahir on Jan,30 2010.

Salam and greetings to my beloved friends..


First of all, I would like to extend my deepest condolences to the family of arwah Kak Aryna, one of the co-founders of RC, for the loss of a beloved family member. Let us all offer our prayers for arwah, in hopes that she be placed among the good.. Al-fatihah.

For those of you who do not know, arwah has been one of my strongest supporters ever since my days in the reality show One in A Million. She has played a very important role as a co-founder for this very website during the beginning of its existance. I do not know how the fan club could have happened, if it had not been for her relentless and undying support. I owe her a debt of gratitude for the support and contributions she has made to both myself and my career, as well as Rockenstein Central. May we never forget to include her and her family in our prayers.. amin.
*** Moving further along, I would like to thank all of you who have shown support for me and my career, especially lately where I have been struggling with certain health problems. I saw the ones who supported me on AJL night - thank you. Your voices were among the loudest that night - they gave me goosebumps! B)

I must say, I became more motivated and inspired after hearing the support I had from my fans.. It wasn't easy for me that night, as my health was limitating my physical and emotional abilities, but you guys were giving me the extra boost I needed - thank you, thank you.. May Allah bless each and every one of you. I am so proud of all of you! RC has grown bigger and stronger! let us all unite as one, under one roof, one purpose and one motivation to keep moving forward.. let us avoid any division between us.

We are ONE. We are RC. Let's stay together, focus and keep moving forward... becuase, thats what we do in a fanclub, right? Unite, despite strengths or weaknesses..
I am truly sorry for very rarely saying a few words here on the website, but please know that i do check in on you guys regularly. for more current updates, you can always add me on my fanpage @ Facebook.

By the way, I hope to see most of you during "Konsert Satu Suara" this coming 12th, 13th and 14th February!
Well, I gotta go now.. i hope to see you all soon.. thank you, take care, and Allah bless! Salam FT FAITH - (F) (A) (I) Z A L (T) A (H) I R