Friday, August 13, 2010

What Distance I’d Go for My Other Half

If I were asked about that question, then my answer would be..
Nowhere! I'll go nowhere without my other half with me x)

Okie, sangat gedik jawapan itu kan? kan?

Tapi itulah hakikatnya. Makcik sumpah tak sanggup nak berpisah lama-lama dari other halfku. Makcik walau dah bergelar Makcik masih lagi seorang yang sangat nak Pakcik kasi perhatian lebih-lebih ni, tambah lagi selepas jadi Mrs. Pakcik a.k.a Mrs. Bubu ni. Tipulah kalau ditanya setiap orang yang dok bercintan cintun tu katanya tak kisah dok jauh-jauh dengan orang kesayangan, Makcik sungguh tak percaya melainkan tiada pilihan. Nak buat macam manakan?

Pengalaman Makcik sendiri, jarak yang paling jauh Makcik pernah tinggal berjauhan dengan Pakcik cumalah 6 bulan. 6 bulan itupun kami masih belum bergelar suami isteri lagi. Masa tu Makcik baru pegang title tunang orang. Wah, sangat sensitif tau. Pakcik masa tu terpaksa balik ke UK semula nak completekan Masters dia dan 6 bulan yang sangat mengharubirukan diri Makcik. Masa tu Makcik terfikir, rupanya dalam hati Makcik ada keupayaan untuk berkasih sayang yang sangat hebat. LOL!

6 bulan Pakcik kat UK, Makcik sendiri susut 10kg berat badannya. (ulang suara 10 kg) Ish, kalaulah zaman sekarang ni macam tu jugak, Makcik paksa-paksa Pakcik tu poie dok UK lagi :P Lepas tu, pantang Makcik free sket je, fikiran ni mulalah melayang-layang teringatkan Pakcik yang sorang itu. Dalam hati, asyik dok fikir Pakcik dah makan ke, Pakcik sihat ke, pakcik ingat tak kat Makcik dan semua sekalilah. Pendek kata macam lirik lagu Faizal Tahir ni.

Saat mata terpejam hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala resah dijiwaku
Saat mata terbuka kamulah yang pertama
Tak mampu aku bayangkan hidup tanpa dirimu


Okey, Makcik dah cair sendiri. Serious weh, kalau diberi peluang orang tanya kat Makcik, Makcik tanak dok jauh-jauh dah. Azab. Rasa dalam hati ni pedih je. Merana gila! Masa tu barulah tahu dan sangat menghargai kewujudan Pakcik kat depan mata selama ini walau dah menjadi adat bila ada depan mata asyik bergaduh tapi Makcik tahu kehadiran Pakcik adalah melengkapkan setiap kekurangan yang ada pada Makcik.

I love this guy so much.


Ini adalah fakta-fakta yang jarang orang tahu mengenai Pakcik.

Dia suka tidur. Bila dia tidur jangan ganggu sebab dia akan merosakkan mood dia. Bila mood dia rosak, dia akan merosakkan mood saya juga. Hmm, not good ok.

Dia suka makan western food. Dia suka beef steak. Dia suka ayam. Dia suka mashed potato. Dia suka makan di TGIF, Chili's, VS dan Tony Roma's.

Dia tak suka mencuba makanan yang baru melainkan dia sudah yakin dan pasti makanan tersebut sedap baru dia akan order jugak.

Dia suka muzik, malah dia seorang musician. Saya suka bila dengar alunan piano yang Pakcik petik. sebut sahaja apa lagu, nyanyikan sahaja padanya dan Makcik pasti tersenyum sebab Pakcik sangat berbakat.

Dia sangat murah hati dengan orang yang dikasihi (Read: Me) sebab dia sayangkan saya (sebutkan dengan penuh yakin) dan saya tahu saya adalah the only person dia perlukan dalam hidup ini, tak kiralah saya ini bulat, empat segi, buruk atau tak cantik sekalipun sebab saya tahu cinta adalah untuk saling melengkapkan.

Kenapa Makcik menulis ini? Sebab Makcik secara sportingnya nak join contest Going The Distance di TGV on 26th August nanti. Makcik memang suka cerita romantik macam ni. Korang nak tahu sipnopsisnya, sila klik sini.

So, berharap agar Nuffnang email Makcik 2 keping tiket nanti. Makcik nak pergi tengok.

No comments:

Post a Comment

keep FAiTH always alive!